Стани съвременно кулинарно гуру с единствения по рода си хляб от червена леща, който

...
Стани съвременно кулинарно гуру с единствения по рода си хляб от червена леща, който
Коментари Харесай

Хлябът от червена леща, който превъртя Instagram и Tiktok

Стани съвременно кулинарно гуру с единствения по рода си хляб от червена леща, който взриви обществените мрежи! Този кулинарен шлагер завладя Instagram и TikTok със своя необикновен усет и лесна за подготвяне рецепта. Готвенето става детска игра с тази необичайна, само че извънредно вкусна рецепта, която може да бъде направена от всеки, който обича да се любува на домашно приготвени неща. 

 алена леща Личен архив

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
алена леща - 250 грама (накисната авансово 12 часа) кисело мляко - 100 грама бакпулвер - 2 чаени лъжички сол - на усет олио (или различен тип лой по избор) - 10 г яйца - 2 бр. Семена - на око
 алена леща Личен архив

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Накиснете авансово за 12 часа 250 грама алена леща. След това хубаво изплакнете и изцедете. Добавете двете яйца и солта. В друга купичка смесете киселото мляко, бакпулвера и олиото. Прибавете към алената леща и яйца. Смесете всички съставки благодарение на блендер. Когато получите хомогенна примес, прибавете семената. Сложете в подобаващ съд за печене и оставете във фурната за 50 минути на 180 градуса.

 алена леща Личен архив

Този самун освен ще погали вашите сетива със своя усет, само че и ще ви направи звезда в социалните мрежи. Споделете фотоси и видеа от вашето кулинарно създание, с цел да вдъхновите и други да се заемат с тази изумителна рецепта. Въоръжени с леща и въображение, вие сте подготвени да създадете най-вкусния самун, който в миналото сте опитвали!

Екипът на Edna.bg е вманиачен по тази рецепта и приложените фотоси са от персоналния ни списък!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР